Drakflygardag

Distriktet anordnar Drakflygardag för alla UPPTÄCKARSCOUTER
Succén är tillbaka! Vi hälsar alla distriktets upptäckarscouter välkomna till Färjestaden den 8 september för att bygga och flyga med egenhändigt byggda drakar! Detta är fjärde gången som arrangemanget anordnas.
Det här är definitivt en lite annorlunda scoutaktivitet, och vi hoppas att ni tycker det låter lika spännande som vi gör! Målet är att samlas och ha en riktigt kul dag tillsammans!
Hur går det då till? Vi kommer att stå för ”grundmaterialet” till drakarna, som skall byggas på plats. Man tar själv med det material som man behöver för att ”pimpa” sin drake i form av färger, tyger, svansar eller vad man nu kan tänkas vilja dekorera med. Alla patruller kommer få gott om tid att bygga och fundera kring den bästa konstruktionen. När drakarna sedan är klara kommer de att ställas upp så att alla kan se vad de andra har byggt. För tips inför bygget, använd er av Google!
Därefter är det dags att börja flyga – så håll tummarna för blåst och höstväder!
Vi räknar med att börja dagen vid 10.00 och avsluta kring 14.00. Talluddens badplats i Färjestaden. Ställ in er GPS på Granuddevägen, så hittar ni rätt! Medtag en matsäck att ha till lunch. Kostnaden är 100 kronor per patrull (betalas till distriktets bankgiro 277-0527 i samband med anmälan).
Anmälan sker via https://forms.gle/7LgYyUaQ34tDHqWU7 senast 31/8
Dagen arrangeras av
INSPIRATIONSGRUPPEN